El vostre gos té por dels petards? Esteu patint per la revetlla de Sant Joan? Us donem alguns consells perquè estigueu tots més tranquils.

Abans que res, no el renyeu ni el castigueu si es posa nerviós o borda quan sent petards, perquè no té cap efecte bo. Si a causa de la por, es fa pipi o caca, tampoc el renyeu.

Intenteu que el gos tingui a casa una zona on pugui estar tranquil. És ideal que sigui un lloc on el gos està acostumat a estar-hi i veu com un refugi. Procureu que no hi arribi el soroll, podeu baixar les persianes i fins i tot posar-hi música. És aconsellable que aquesta zona de confort s’hagi treballat uns dies abans, perquè el gos s’hi trobi a gust i la vegi com un espai de refugi.

Moltes vegades, el gos mateix busca una zona on es troba més protegit. Si us busca i està més tranquil al vostre costat, deixeu-lo que s’hi posi. Si l’acaricieu i es calma, vol dir que li va bé i podeu seguir fent-ho.

Si durant els dies de petards, podeu marxar uns dies fora, evidentment és el més aconsellable per al gos.

Si malgrat això, els símptomes de la por són molt exagerats (el gos no vol menjar ni beure, no vol sortir al carrer, etc.) se li pot administrar un ansiolític durant uns dies, però sempre consultant prèviament el veterinari.

Està contraindicada l’acepromacina, que s’ha donat durant molts anys per aquest motiu (Calmivet, Calmoneosan, Calmoseda).