En principi, ni els gossos ni els gats s’infecten ni transmeten el coronavirus que ha provocat l’actual pandèmia, ni tampoc es creu que els animals domèstics puguin actuar de transportadors passius del virus, almenys d’una forma rellevant. Però no es pot descartar al 100%. Així que el primer que volem és transmetre-us un missatge de tranquil·litat.

Quan sortiu a passejar els animals, és recomanable que els renteu les potes abans d’entrar a casa. Us recomanem dues maneres:

-Sabó i aigua durant una bona estona.

-Aigua amb lleixiu, que és viricida. Podeu posar una safata de plàstic a l’entrada de casa amb lleixiu a 1:50 (20ml de lleixiu corrent en 1 litre d’aigua). El gos ha de submergir les quatre potes en aquesta solució. No és irritant i elimina el virus al 100%. Això sí, queda mullat i  taca la roba.

-A més, és aconsellable, per incrementar més la prevenció, que els netejeu la cara i la cua amb productes habituals de la higiene de l’animal.

-Pel que fa a l’alcohol, es pot fer servir alcohol 70:30. Però té l’inconvenient que és de difícil aplicació, i és irritant i tòxic si el gos es llepa. Així que no us el recomanem.

Aquestes recomanacions són del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, fetes pels doctors Lluís Ferrer i M.Àngels Calvo.